Aussie stapt in de dansschoenen van Travolta

Published by Elna Schuppe on

Velen hebben geprobeerd – en faalden – om de dansbeweging na te bootsen die John Travolta naar supersterrendom katapulteerde.

We hebben ze op de dansvloer gezien: met de heupen, met de arm omhoog, met de vinger ritmisch naar het plafond wijzend, allemaal channelend Travolta's begaafde danstenkoning, Tony Manero, van de klassieke zaterdagnachtkoorts uit 1977.

Maar Euan Doidge, de acteur die Travolta's schoenen in de muzikale aanpassing zal vullen, welke première in het Lyric Theatre van Sydney op 27 maart, is van plan recht te doen aan de voetsporen van de koning.

‘Ik wilde gewoon naar binnen gaan en het een gaaf gevoel geven omdat het zo'n iconische film is,’ vertelde Doidge aan The Sunday Telegraph.

Euan Doidge en Melanie Hawkins spelen de rollen van Tony Manero en Stephanie Mangano, beroemd gemaakt door John Travolta en Karen Lynn Gorney in Saturday Night Fever. Foto: Richard Dobson

Euan Doidge en Melanie Hawkins spelen de rollen van Tony Manero en Stephanie Mangano, beroemd gemaakt door John Travolta en Karen Lynn Gorney in Saturday Night Fever. Foto: Richard Dobson Bron: News Corp Australia

‘Je weet dat mensen er van gaan houden en er alleen van genieten voor die muziek en (het) verhaal dat verteld wordt. Ik bedoel, wanneer was de laatste show die naar Australië kwam (a) vol met disco? ‘

Goede vraag. Gepopulariseerd in de jaren 1970 en geprezen door de Bee Gees, genre het genre van de stratosferische populariteit tot ongeveer het midden van de jaren 1980, toen een nieuwe golf van haar metaal, dan grunge en dance hits, begon de luchtgolven over te nemen.

De beste nummers werden beroemd gemaakt door de film – Stayin 'Alive en Night Fever – en sommige worden nog steeds van vandaag genoten, zij het met een gezonde mix van nostalgie en ironie.

Doidge zei dat hij van plan is recht te doen aan de dansbewegingen van Travolta.

Doidge zei dat hij van plan is recht te doen aan de dansbewegingen van Travolta. Bron: Geleverd

Doidge's offsider en oude vriend Melanie Hawkins spelen Stephanie Mangano, de vrouwelijke hoofdrolspeler die samenwerkt met de 19-jarige Tony in de club en, net als hij, hunkert naar ontsnapping uit haar Brooklyn-buurt in de arbeidersklasse.

‘Na de audities hadden we er allebei een goed gevoel over’, zei Hawkins.

‘Ik kan niet wachten om een sterke en balachtige vrouw te spelen, maar ook om zo te dansen na zoveel musicals te hebben gedaan, is echt spannend,’ zei Hawkins.

Doidge zei: ‘De cast is ongelooflijk en iedereen kan schitteren in wat ze het beste doen.’

De gloednieuwe productie is al in Parijs uitgevoerd en belooft voor het Australische publiek nieuw gestileerde choreografie, meer liedjes en, ja, meer dansen.

‘Het is absoluut een lijst met bucketlists. Het is echt, het is het ultieme, ‘zei Hawkins.

Categories: vermaak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *