Kiss kondigt laatste Oz-tour aan

Published by Elna Schuppe on

ROCK-iconen Kiss gaat volgend jaar door Australië voor de laatste keer.

Kiss 'End of the Road wereldtour zal ze in november 2019 onder de knie krijgen.

Ze spelen RAC Arena in Perth op 16 november, Coopers Stadium Adelaide op 19 november, Rod Laver Arena op 21 en 22 november, de Supercars Newcastle 500 na het raceconcert op 23 november, Qudos Bank Arena Sydney op 26 november en Brisbane Entertainment Centre op november 28.

Tickets zijn te koop om 10.00 uur op maandag 12 november vanuit Ticketek, met Kiss Army fanclub voorverkoop vanaf vandaag om 14.00 uur. Een Telstra Thanks pre-sale begint vanaf 2 pm vrijdag 2 november.

Het wordt eigenlijk Kiss's tweede afscheidsrondleiding – hun oorspronkelijke opstelling hervormd voor een wereldtournee die Australië in 2001 bezocht, toen drummer Peter Criss vertrokken was, maar gitarist Ace Frehley bleef.

Tommy Thayer, Gene Simmons, Paul Stanley en Eric Singer zijn Kiss. Afbeelding: geleverd

Tommy Thayer, Gene Simmons, Paul Stanley en Eric Singer zijn Kiss. Afbeelding: Meegeleverde bron: geleverd

Kiss ging op tournee vanwege publiek vraag na de eerste afscheidsreis – De End of the Road-tour bevat de Kiss line-up van de laatste 15 jaar – Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer en Eric Singer.

Paul Stanley, 66, zei dat Kiss het besluit heeft genomen om er bovenop te gaan – hij heeft twee heupvervangende operaties gehad van stadiumgerelateerde blessures.

‘We worden niet jonger,’ zei Stanley tegen News Corp.

‘Als we wat rock-and-roll-nummers zouden spelen met een spijkerbroek en T-shirts, zouden we dit in onze 90's kunnen doen. Maar we hebben 50 kilo (22 kilogram) aan uitrusting aan, rennen rond op het podium.

‘Vergeet een typische rockband, we zijn zoveel meer dan een rockband. We hebben hier een tijdje over nagedacht. We willen het doen terwijl we ons goed voelen, in plaats van dingen te laten verslechteren. De band is in uitstekende vorm. Dit is de grootste show die we ooit hebben samengesteld. Het is een compleet andere fase, een compleet nieuwe technologie en we willen uitgaan en vieren met elk land en elke stad waar we zijn geweest. ‘

Deze tour is de laatste kans om de band niet alleen live te zien, maar de laatste keer dat fans kunnen betalen om een professionele foto te maken met de rocksterren in hun volledige make-up en kostuum.

Kiss was een van de eerste bands die meet & greets (nu een nietje in de industrie) heeft geïnd en pionierde in de mogelijkheid van merchandising en hun handelsmerk van explosieve pyrotechniek en speciale effecten in live-shows.

Gene Simmons en Ace Frehley met Ray Martin op een Australische tournee in 1980. Foto: Geleverd

Gene Simmons en Ace Frehley met Ray Martin op een Australische tournee in 1980. Foto: Meegeleverde bron: News Corp Australia

Voor de Australische tourkaartjes zijn de prijzen tussen $ 99,90 en $ 326, met meet & greet-pakketten, inclusief een persoonlijke foto met de band in volledige make-up, geprijsd op $ 1500 of $ 1250.

Meet & greet-tickets zijn niet beschikbaar voor de Supercars Newcastle 500-show – kaartjes voor die voorstelling gaan op 26 november in de verkoop via supercars.com.

Paul Stanley op het podium in Perth in 2001.

Paul Stanley op het podium in Perth in 2001. Bron: News Corp Australia

De End of the Road-wereldtournee start op 31 januari in Canada voordat deze midden april in Noord-Amerika wordt afgesloten, voorafgaand aan Europese en Britse datums tussen mei en juli. Er wordt verwacht dat de band tot twee jaar op de weg doorbrengt.

De band zei in een verklaring: ‘Alles wat we hebben gebouwd en alles wat we de afgelopen veertig jaar hebben overwonnen, zou nooit zijn gebeurd zonder de miljoenen mensen over de hele wereld die in die jaren clubs, arena's en stadions hebben gevuld. Dit is de ultieme viering voor degenen die ons hebben gezien en een laatste kans voor degenen die dat niet hebben gedaan. KISS Army, we nemen afscheid van onze laatste tournee met onze grootste show tot nu toe en we gaan uit op dezelfde manier waarop we kwamen … Unapologetic and Unstoppable. ‘

Kiss-ticketprijzen (met uitzondering van Newcastle) bedragen $ 326 voor staande GA, $ 199 voor lagere gereserveerde plaatsen / vaste GA en $ 149,90 / $ 99,90 voor gereserveerde zitplaatsen.

Categories: vermaak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *