Netflix wordt geconfronteerd met een handelsmerkkleur boven Black Mirror: Bandersnatch

Published by Elna Schuppe on

screen-shot-2019/01/11-at-1-02-04-pm

Netflix's thriller Black Mirror: Bandersnatch heeft nu een andere wending: een rechtszaak.

Chooseco, uitgever van de Choose Your Own Adventure- boekenserie, klaagde op vrijdag Netflix aan wegens inbreuk op het handelsmerk van de meeslepende film.

In de film probeert de hoofdpersoon een fictief kies-je-eigen-avonturenboek genaamd Bandersnatch in een videogame aan te passen. De rechtszaak beweert dat Netflix de uitdrukking 'kies je eigen avontuur', dat een gedeponeerd handelsmerk van Chooseco is, zonder toestemming gebruikt. De ‘donkere en soms verontrustende inhoud van de film’ bezoedelt ook het merk Choose Your Own Adventure, beweert het pak.

‘Het gebruik van Choose Your Own Adventure in combinatie met dergelijke grafische inhoud zal waarschijnlijk aanzienlijke schade aanrichten, onze boekverkopen beïnvloeden en ons vermogen om in de toekomst met licentiepartners te werken beïnvloeden,’ zei Shannon Gilligan, mede-oprichter en uitgever van Chooseco , in een release. ‘We hebben een ongekende hoeveelheid bereik ontvangen van mensen die geloofden dat we geassocieerd waren met de creatie van deze film, inclusief de betrokken ouders.’

Netflix weigerde commentaar te geven.

De populaire on-demand videostreamingservice ging in december vorig jaar in première in Black Mirror: Bandersnatch. De interactieve film heeft meer dan 1 biljoen mogelijke permutaties van zijn verhaal, maar de film heeft ‘vijf belangrijke eindes’ waar kijkers mee terecht kunnen komen, volgens Netflix.

Chooseco heeft meer dan 620.000 exemplaren van zijn Choose Your Own Adventure-serie gedrukt voor distributie in het hele land, volgens het proces. De boekenreeks is ook in licentie gegeven voor vertaling en distributie in 27 andere landen.

Chooseco is op zoek naar een juryrechtspraak en ten minste $ 25 miljoen aan schadevergoeding.

Categories: Tv en Films

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *