Nieuwe albums: Rüfüs Du Sol, Paul Kelly, Jess Glynne

Published by Elna Schuppe on

Rüfüs Du Sol

Solace (Sony)

4 sterren

Terug in 2015/16 was de Sydney dance band Rüfüs helemaal over Triple J met dance / pop knallers. You Were Right and Like an Anima .

Hun tweede album Bloom debuteerde op nummer 1 in de ARIA-hitlijst, maar Top 40-radio had het te druk met het verzadigen van langlopende artiesten OMI en Lunchmoney Lewis om lokaal talent te ondersteunen dat radio-ready hits maakt.

Het is verbijsterend. Nu officieel bekend als Rüfüs Du Sol, zowel internationaal als internationaal, dat weerhield het trio niet van het verkopen van tournee na een wereldwijde tournee.

Sydneyse danceband R & uuml; f Du Du komt terug met een derde album. Pic: Sony

Sydney-dansgroep Rüfüs Du Sol komt terug met een derde album. Pic: Sony Bron: meegeleverd

Bloom werd geboren in Berlijn en Solace was het product van Venice Beach in Californië.

Nogmaals, het is een ander geluid, een beetje minder direct dan Bloom of hun debuutatlas .

Met de elektronische dance-muziekscene formeel en voorspelbaar draaiend, zijn ze dieper en donkerder geworden.

Solace is net zo geïnspireerd door de ambient electro soundscapes van Jon Hopkins en Brian Eno als digitale pioniers als Giorgio Moroder.

Opener Treat You Better is een slowburner – tegen het een en twee seconden durende merk introduceren de housebeats op groot scherm zichzelf en begint het geheel te bouwen, met lagen harmonieën en suizelende synths. Ze weten inmiddels hun weg in een koor.

Ogen vuren een donkere new wave robo-groove op, vasthouden aan de less is more ethos here.

New Sky is een nieuwe passieve aanval – het opblazen van spanning zonder luie tricks of drops.

Het titelnummer specialiseert zich in intimiteit – muzikaal en tekstueel – wat vaak een zeldzaam terrein is voor dit genre.

Net als de epische Innerbloom van het vorige album, herpakt hier Another Life bijna zeven minuten aan texturen en emoties.

Dansmuziek kan euforie creëren door te beginnen met het hoofd, terwijl je je er nog aan herinnert om de benen te nemen./CAMERON ADAMS

Als je dit leuk vindt, probeer dan deze: Jon Hopkins, Orbital

Cover van album 2018 album Solace. Pic Sony

Cover van album 2018 album Solace. Pic Sony Bron: geleverd

Always in Between van Jess Glynne. Pic: Warner

Always in Between van Jess Glynne. Pic: Warner Source: Supplied

Jess Glynne

Always In Between (Warner)

3 sterren

Het gebruik van een overgebleven Ed Sheeran-nummer is de sleutel om dit jaar een popproject te lanceren – vraag Little Mix, Boyzone of Olly Murs. Sheeran liet donderdag zijn vingerafdrukken achter op de tweede plaats van de Britse zangeres Jess Glynne. Het staat hier buiten – Niemand wil Adele's Rolling In the Deep zijn, Broken wil Adele's Somebody Like You zijn. Toch is haar soulvolle stem vaak het beste deel van de songs hier – niet ideaal als je probeert een reeks van zeven nummer 1 hits uit het Verenigd Koninkrijk voort te zetten./CA

Als je dit leuk vindt, probeer dan deze: M People, Joss Stone

Totaal Giovanni

Euphoria (Dot Dash / Remote Control)

4 sterren

Deze self-styled party lotharios pronken met een onderscheidende, diepe waardering voor disco, The Cure, Talking Heads en MiSex op hun debuutalbum. Jongens willen gewoon plezier hebben in alles ; rubberachtige funk met een zeer 2018 kijk op ons leven: ‘Weet wat je drinkt, wat je denkt, het komt allemaal gewoon omhoog in je feed.’ Het is behendig en niet dom. Awake neemt de vlucht op een lopende baslijn en strung-out, goopy vocals die gaan dowwwwn en dan komen op falsetto. Heel veel plezier. Akila bereikt bijna menselijke dierenhoogten. / MIKEY CAHILL

Probeer dit als je wilt: EMF, World's End Press

Go Gaga over A Star is Born. Pic: universeel

Go Gaga over A Star is Born. Pic: Universal Source: Supplied

Euphoria - Total Giovanni

Euphoria – Total Giovanni Bron: Supplied

Lil Wayne

Tha Carter V (universeel)

4 sterren

Zuid-rapper Lil Wayne was van plan om Tha Carter V in 2014 te droppen, alleen viel hij uit met Birdman's Cash Money Records. Hoewel sommige nummers oud zijn (de meeslepende Mona Lisa met Kendrick Lamar), klinkt het album nog steeds 'nu'. Plus Wayne heeft onverwachte gasten – van de late (en controversiële) XXXTentacion tot de jaren negentig R & B-diva's Ashanti en Nivea, zijn ex. Monumentaal op 23 tracks, Weezy's zwanenzang is opzichtig (Dedicate samples Barack Obama), maar hij maakt ruimte voor persoonlijke verklaringen. Vooral van invloed is de Sampha-gezoomd Let It All Work Out. / CYCLONE WEHNER

Probeer dit als je wilt: Nicki Minaj, Travis Scott

Soundtrack

A Star is Born (universeel)

3,5 sterren

Hier is een uur van Lady Gaga en Bradley Cooper's muziek die op het scherm te zien is. Met zijn met bourbon doordrenkte stem handelt Cooper in Southern Rock (mede geschreven door Willie Nelson's zoon Lukas). Het is ook een surrogaat nieuw Gaga-popalbum, als je je eigen afspeellijst wilt maken. Kijk wat ik vond doet denken aan Elton tijdens zijn zielenperiode in de jaren 70, Heal Me is humeurige synthpop (mede geschreven met Julia Michaels) en ik weet niet wat liefde is, een getinte piano power ballad ontworpen om het grote Bodyguard moment te zijn . / CA

Probeer dit als je wilt: Jason Isbell, Elton John

Paul Kelly volgt zijn eerste nummer 1-album met nieuwe release Nature. Pic: EMI

Paul Kelly volgt zijn eerste nummer 1-album met nieuwe release Nature. Pic: EMI Bron: geleverd

Paul Kelly

Natuur (EMI)

3,5 sterren

Kijk hem eens gaan. Paul Kelly kauwt op staal, hij is een paard dat volle vacht oplaadt, hoog rijdt na een album gebaseerd op de geschriften van Shakespeare en een vervolgrecord is nog meer een terugval dan Seven Sonnets & a Song , getiteld Life Is Fine . Het was een album met Coloured Girls-liedjes, verkocht 6198 eenheden en PK's eerste nummer 1 met een kogel.

De 63-jarige houdt zichzelf jong door relevant te blijven en geniet van de mogelijkheid om nog eens 12 voornamelijk geweldige nummers uit te zenden.

En Death Shall Have No Dominion draait zijn neus naar de sterfelijkheid, een fleurige start van een album met glijders rock'n'roll en torenhoge Blundstones riffs.

Je kunt hem sarcastisch lachen terwijl hij zingt ‘Ik draag de littekens, ik heb ze zo hard verdiend, elke dag in een gelukkig land’ in A Bastard Like Me (voor Charlie Perkins) . Kelly is eeuwigdurende simpatico met de benarde toestand van onze inheemse mensen, verleden, heden en opkomst.

Met de One I Love monteert Kelly Kelly als een man op een missie, waarbij hij ‘mijn geliefden’ achterlaat om zijn onderbuikgevoel na te jagen. Hij gebruikt een prachtige, verteld-je-zo-gitaarlijn en ‘Ooh hoos’.

Little Wolf is een Dirty Three-paardenverhaal over een verlaten lupine, vluchtend op een viool.

Kate Miller-Heidke verschijnt op Bound To Follow (Aisling Song) en ook zij sluit zich aan bij Kelly en racet voor op haar muze om haar beste baanwerk in jaren te produceren. Het orgel is helemaal over Bound To Follow en voegt regelmatig tinten toe aan de natuur.

God's Grandeur is een poging van Kelly om zoveel woorden in een koor te scrunchen zonder dat het klinkt als Wordy Rappinghood. Het begint pas effectief te zijn als vrouwelijke zang het schilderij binnenkomt en rond maakt. Beste verliet het record. Van alle slechte eigenschappen van Kelly, is zijn verslaving aan het maken van liedjes degene die hem vitaliteit geeft. / MC

Probeer dit als je wilt: Kasey Chambers, Bruce Springsteen

Categories: vermaak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *